NY WEBBSIDA?

Ska du göra en helt ny webbsida eller fräscha upp en gammal hemsida? Projektet börjar med att vi först har ett planeringsmöte där vi träffas och pejlar dina idéer och målsättningar för sidan. Helst träffas vi personligen hos oss eller hos dig, så att vi får en riktigt bra känsla för vad du vill uppnå.

Innan mötet får du som läxa att hitta 1-3 webbsidor (t.ex. konkurrenter) som du gillar. Fundera på vad som är bra och dåligt och hur du önskar att vara bättre och vad du ogillar. Utifrån mötet så ger vi dig en offert på webbsidan innan webbdesignen inleds.

Ditt webbprojekt framskrider därefter i 3 faser; DEMO, LIVE, TRIM

En hemsidas DEMO version är grunden till hela din website

Offerten vi ger avser DEMO versionen. Väljer du att låta oss göra allt inklusive webbdesign, texter, bilder etc så ingår allt detta i vårt pris. Du får ett transparent pris, utan överraskningar, för vi gör bara rejäla affärer enligt god affärssed.

Din webbsida görs så klar det bara går och den är färdigt översatt och fungerande så att du i lugn och ro kan kolla och testa funktioner innan sidan publiceras. Allt för en fungerande, klassisk webbsida ingår!

Att publicera en hemsida kan kräva extra programmering och webb planering

De festa webbsidor är klara att publiceras när DEMO versionen är godkänd, men ibland kan det krävas lite extra jobb för att få allt att fungera. Detta gäller t.ex. sidor som är byggda på äldre webbshop plattformar. I sådana fall så gör vi DEMO fasen klar och kopplar ihop lösa ändor vid LIVE fasen.

Eftersom ovannämnda projekt ofta är beroende av en tredje part, som har hand om tidigare server, så gör vi LIVE fasens modiferingarna enligt timtaxa. På detta sätt blir det billigare för dig.

SEO att förbättra hemsidans sökmotorvänlighet, optimera för Google

Efter att sidan publicerats, kommit igång och börjat registreras ordentligt på sökmotorer, så brukar vi göra en uppföljning av sidan 4-8 månader efter lansering. Då går vi igenom möjliga luckor vi missat i SEO och modiferar sökord och bilder för bättre effekt. En bra anpassning till Google gör sidan lönsammare – då betalar webbsidan igen sig och förtjänar dig pengar!

STEG-FÖR-STEG

1 Att starta ett webbprojekt med domän och möte

Är det fråga om en helt ny webbsida så kollar vi först passande domän och mailadresser. Kanske du har en stark produkt som du vill marknadsföra www.produktensnamn.fi eller blir det en sida för ditt företag som helhet www.foretagetsnamn.fi eller något helt annat.

*Tips: Undvik att söka lediga domännamn på sidor du inte riktigt känner till, för ibland så används dina sök för att registrera det du sökt efter och för att sedan erbjudas för en högre kostnad åt dig.

Hitta server, Web Hosting, åt hemsidan till rätt pris

Sedan ska vi hitta en lämplig ”parkering” för din sida, alltså en server därifrån din sida visas över Internet. Detta är ingen stor sak, de är ofta rätt förmånliga och vi hjälper dig att hitta det webbhotell som tjänar dig bäst.

*Tips: Prissättningen för webbhotell (web hosting) kan vara kluriga. Vissa  tjänster är uppbyggda så att de initialt ser billiga ut och sedan blir det bara hutlöst dyrt. Vi däremot väljer av vana sådana som vi själva VET funkar.

3 Starta webbdesignen, planera hemsida

Nu är det dags att bygga DEMO sidan. Webbdesignen sparkas igång.

*Tips: Tänk igenom vad du kan bidra med. Är det enklare att låta oss sköta både bild, texter och översättningar så säg till. Du kan då koncentrera dig på det du är bäst på och sidan blir klar utan att du behöver känna stress.

4 DEMO fasen att bygga hemsidan och webbdesign

Under DEMO sidans bygg-fas kan extramöten förekomma. De första versionerna du ser har eventuellt inte alla språkversioner, för under arbetets gång kan det t.ex. komma fram att vi behöver dela upp eller slå samman vissa ämnen och delar på hemsidan. Detta hör till offerten.

*Tips: ”Less is more”. Sväll inte hemsidan i onödan. Kolla vilka delar som t.ex. kan vara nedladdbara pdf ler. Du kan spara huvudbry och pengar på att bara uppdatera enkla produkt-pdf:fer istället för att ”tvinga” in dem på hemsidan.

4 SOME marknadsföring kopplad till hemsida

Utan extra kostnad passar vi på att uppdatera bakgrunderna och logo rutorna på företagets facebook och LinkedIn sidor. På detta sätt så kommer de i samklang med ditt varumärke och ser proffsigare ut.

*Tips: När ändå verktygen är framme så kan vi även göra din SOME marknadsföring livligare? Vi kan göra ett förmånlig 100-dagars paket med 10st fb och Insta uppdateringar som varumärkes-stöd åt din hemsida.

6 Websida publicering Google optimering och organiska sökresultat

Klart för publicering! Vi fxar grundläggande Google optimering som en del av projektet. Nu är det dags för kunderna att hitta sidan och för sajten att börja tjäna in de pengar du satsat på den. Nu kör vi!

*Tips: Din hemsida är inte hackad i sten, var skonsam mot dig själv och undvik stress. Visar det sig inom kort att något har ändrat i din verksamhet ja då gör vi ett nytt projekt från det steg som behöver åtgärdas. Eftersom förarbetet redan är gjort så blir det varken dyrt eller långdraget.

G R A F I S K
by TETRIX

Movägen 9
68600 JAKOBSTAD

sales@grafisk.fi
010 219 35 60

Mats Sandvik
Försäljning
050 544 84 01
010 219 35 64 (vidarekopplar)

mats@tetrix.fi

Kontor
010 219 35 60
sales@tetrix.fi

   Social media

 

Karleby – Kronoby – Larsmo – Pedersöre  —  Jakobstad  —  Nykarleby – Vörå – Korsholm – Vasa

Part of Ab TETRIX Oy